Roligt rörlighetstest

För ett par veckor sedan så var jag på mycket trevlig födelsedagsmiddag. Födelsedagsbarnet och tillika sjukgymnasten har en kollega som kommit ut med en ny bok, Träning som funkar. I boken fanns bland annat rörlighets- och styrketest. Halvvägs in i middagen är vi också halvvägs in i boken... Beslutar oss för att då för att faktiskt ta och testa vad vi går för vid ett senare datum. Den dagen var igår. 12 tjejer, tidtagarur, instruktioner och en hederlig gammal gymnastiksal.

Under två timmar så testas vi. Det böjs, sträcks, tåhävs och "plankas". Bra rörlighet i höftböjaren, check. Dålig balans, tyvärr också check. Efter halva testomgången invaderas salen av träningssugna innebandyspelare och vi avslutar testet i omklädningsrummet, glammigt värre;-)

(Sjukgymnast Kicki testar min rörlighet i höft/baklår. Klart godkänd, men så har jag inte sprungit på nästan tre veckor heller...)

Har du testat din styrka/rörlighet? Eller kanske till och med gjort ett mjölksyratröskeltest?

1 kommentar:

  1. När stressfrakturen är borta blir det mjölksyrefrossa, eller hur!? Det halvsunkiga omklädningsrummet ser ju riktigt bra ut på bild!
    /Kicki

    SvaraRadera